Shakista

POSTED BY admin June 16, 2021 in
Page thumbnail

Shakki

Shakki eli šakki on strateginen lautapeli, jossa kaksi pelaajaa siirtää vuorotellen omia nappuloitaan 8 × 8 ruudun kokoisella, usein mustavalkoisella ruutulaudalla, shakkilaudalla. Kummallakin pelaajalla on 16 nappulaa, jotka yhdessä muodostavat ”armeijan” (mustan ja valkoisen). Armeija pyrkii voittamaan vastapuolen armeijan. Tavoitteena on saattaa vastustajan tärkein nappula, kuningas, hyökkäyksen kohteeksi (eli shakkiin) niin, ettei vastustajalla ole laillista siirtoa sen torjumiseksi. Pelaajan, joka saavuttaa tämän tavoitteen, sanotaan ”tehneen matin” vastustajansa kuninkaasta ja matin tehnyt pelaaja on voittanut pelin. Käytännössä peli useimmiten päättyy luovutukseen tai sovittuun tasapeliin.

LÄHDE

Shakki pasianssi

Maailman tunnetuimpien ja suosituimpien pelien joukkoon kiistatta kuuluva shakki on huippuviihdyttävä strateginen lautapeli.

Shakki on viihdyttävä ja aivot mukavasti koetukselle laittava peli, jonka perussäännöt on todella helppo oppia. Aivan pystymetsästä ponnistavalle aloittelijalle kenties hieman monimutkaisen tuntuista pelikokonaisuutta kannattaa lähteä purkamaan pienemmiksi paloiksi vaihe vaiheelta, niin kärryille pääsee varmasti ongelmitta.

Tutustu seuraaviin vaiheisiin yksi kerrallaan, niin shakki sujuu sinulta pian kuin vettä vain.

Pelaa shakkia

Shakkiopas

Satojen miljoonien ihmisten suosikkipeli shakki periytyy nykymuodossaan 1400-luvulta. 600-vuotinen historia on tehnyt pelistä rikkaan ja monimuotoisen. Se kuuluu edelleen vahvasti yleissivistykseen.

Oppaaseen

Shakin ohjeita

Shakki on ikivanha strateginen lautapeli, jossa kaksi pelaajaa pelaavat toisiaan vastaan. Pelin tavoitteena on saada vastustajan kuningas vangituksi, eli tehdä shakkimatti.

Lue ohjeet